Claudia Castrase

Claudia Castrase creeaza. Creeza idei, creeaza un stil vestimentar aparte, cu atitudine si valente atemporale.

Am petrecut cateva ore in atelierul Claudiei si am discutat despre evolutia ei si despre elementele definitorii ale creatiilor sale. 

Claudia-Castrase_3Claudia-Castrase_5

Claudia-Castrase_6Claudia-Castrase_7

Claudia Castrase a absolvit Universitatea Nationala de Arte București, sectia Moda, iar in 2003 deschide in Bucuresti propriul atelier si showroom. Participa la targuri si festivaluri nationale si internationale, la evenimente de profil si proiecte culturale alaturi de alti artisti.

Claudia-Castrase-Atelier

Claudia-Castrase-Atelier-2Claudia-Castrase-Atelier-6Claudia-Castrase-Atelier-4

In 2007 isi face debutul ca designer la Romanian Fashion Week – Iasi iar colectia “Smart-Eyesight” este considerata debutul anului in Romania. Pentru aceasta colectie Claudia a ales sa descopere formele si conceptele civilizatiei japoneze.

Pentru cea de-a doua colectie – “Karyatides” – alege ca sursa de inspiratie Grecia, propunand creatii fluide si foarte feminine.

Fiecare colectie a Claudiei Castrase se bazeaza pe o documentare riguroasa si ajunge sa exprime povesti in care se impletesc conceptele si stilul propriu.

Claudia-Castrase-SchiteClaudia-Castrase-Atelier-7

Colectia “Geometrics” infatiseaza intocmai aceste principii de creatie ale Claudiei dar aduce elemente noi ce amintesc de conceptele abstracte. Creatiile acestei colectii te surprind prin imbinarea dintre geometria grafica a unghiurilor ascutite si contrastul culorilor folosite, rezultand piese cu adevarat remarcabile.

Colectia realizata pentru sezonul primavara-vara 2012, prezentata in exclusivitate pe Endra, ramane fidela “stilului Claudia Castrase”: minimal, foarte purtabil si feminin. Rochiile in nuante rose pudrat sau gri se imbina armonios cu cele in care dantela neagra si voalul de matase reprezinta accentele feminine si romantice ale tinutei.

Claudia-Castrase-Atelier-5Claudia-Castrase-Rochii

Daca ai crezut ca plasticul transparent nu isi gaseste locul intr-o rochie, vei descoperi ca alaturi de materialele naturale si culorile calde creeza o piesa vestimentara unica. Cu aceasta colectie Claudia Castrase iti propune sa te joci, alegand rochii cu accente ludice, sa iti exprimi feminitatea purtand rochii lungi cu design geometric sau sa te transformi intr-o aparitie eleganta purtand rochii de satin cu detalii realizate din dantela.

Rochie-Dantela---Claudia-Castrase---endra.roRochie-Triunghi-Claudia-Castrase-endra.ro

Conceptul colectiei este completat de executia impecabila a pieselor vestimentare, Claudia ramanand tributara unui stil foarte purtabil.