3127

Telefon, agenda, carte, mar, pixuri si creioane, guma de mestecat, chei, farduri, facturi, un colier rupt, alta agenda si o esarfa – intr-o geanta.

Ea, geanta, este receptaculul fiecarei zile si al fiecareia dintre noi. Poseta este un mesaj – alegerea ei, culoarea, textura, marimea, functionalitatile, designul spun cine esti. Apoi, continua sedimentat, zi de zi, cu fiecare eveniment prin care treceti impreuna sa-si spuna si sa-ti spuna povestea. Ce ai zilnic in poseta? Ce aduni, ce ar trebui sa arunci si ce pastrezi? Cat de ingrijit o porti si cum s-a amprentat forma mainii tale pe maner, cum s-a ros putin pielea la atingerea paltonului?

Sunt Oana Lazar, designer de genti la 3127, iar aceste detalii sunt chei catre fiecare persoana care-mi comanda o poseta.

Sunt genti care ma cheama, sunt genti pe care le chem eu si altele care-mi sunt aduse.

1. Stiu! Povestea fiecarei genti noi incepe cu samburele de inspiratie – fie din mesajele voastre, fie din culorile sezonului, ale unei zile cu soare sau ale unui simplu obiect decorativ.

2. Schita! Apoi, va spun si voua! Iau un creion si imi desenez imaginea viitoarei genti.

Atelier_4

3. Tiparul! Apoi, hartia se transforma in matematica, cu migala, masuratori, centimetri, milimetri, pasi mici de cusaturi si insemnari.

Atelier_3Atelier_2

4. Am gasit! Si, urmeaza probele de tipar si alegerile. Ce piele, ce intarituri, ce captuseala, ce culoare, ce textura, ce grosime? Iar acum, am in fata mea bucata de piele care asteapta sa prinda contur.

Atelier_7Atelier_9

5. Tac, tac, tac! Tai, croiesc, montez piesele in puzzle-ul tiparului si cos.

Atelier_10Atelier_11

6. Prinde forma! Tighelele buzunarelor in care vor vibra si atarna de maine telefoanele mobile, fermoarele care vor bate drumul inainte si inapoi de zeci de ori inchizand si deschizand, baretele care vor stii cu timpul forma degetelor tale, captuseala pe care o vei pata ici colo de pix si dermatograf.

7. Gata! Ti-o daruiesc, tie celei care vei alege sa-ti porti in ea visele, planurile, lucrurile care te insotesc in fiecare zi.

Atelier_1

Adauga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *